vrijdag 14 april 2017

Warm! Warmer! Warmst!

Het gaat de laatste tijd aan een rotvaart vooruit. Op iets meer dan een maand zijn de laatste elektriciteitsleidingen gelegd, vloerverwarming gespoten, vloerverwarming gelegd, chape gelegd, vloerverwarming opgestart, spotjes geplaatst, het gros van de schakelaars aangesloten en de volledige elektriciteitskast geïnstalleerd.

Iedere keer als je bij een verbouwing denkt dat het niet drukker kan worden, zijn er nog de volgende weken die je bewijzen dat je ongelijk had :p. Omdat zoals altijd foto's veel meer zeggen dan 100'en regels tekst, hebben we weer een selectie hieronder:

Overgang zitruimte / eetkamer: Dit stukje moest nog geïsoleerd worden. Opnieuw houtskeletwand gemaakt (lang geleden :p) en schuimen maar!
Nog OSB ertegen en voorlopig is dit klaar. Tegen de onderste OSB komt later een groene MDF die geschilderd zal worden. De bovenste OSB dient enkel als bekisting voor de chape zodat deze mooi recht kan afgewerkt worden.
Zie ne keer hoe proper dat het gestofzuigd is :p. Met dank aan de vrouw des huizes ;-).
En dat de betonplaat stofzuigen geen evidentie is, moeten we bij deze foto niet uitleggen :p.
Bijna vergeten te installeren maar gelukkig net op tijd gezien. Op die manier kan de vloerisolatie mooi rond de poten gespoten worden.
Ons sneeuwtapijt. Bijna als sneeuw maar dan warmer :-)
Vloerisolatie gespoten op vrijdag en de vloerverwarming wordt al gevuld op dinsdag... Alle hens aan dek dus om die vloerverwarmingsbuizen op hun plaats te krijgen :-).
Eerst wordt de hele vloer bedekt met reflecterende folie (die kotjes dienen trouwens om te weten waar je de buizen moet leggen). Aan alle randen komt randisolatie zodat onze chape nog wat kan bewegen achteraf.
De eerste kringen liggen op hun plaats. Toch mooi zo'n slakkenhuispatroon :-).
Gelukkig had ik de avond ervoor energie over om tot 1u30 te tekenen aan een plan want zonder zou het een echte ramp geworden zijn. De loodgieter had trouwens heel nauw gerekend want we hadden maar 5m meer over van onze rol van 500m, SPANNEND!
Alles aangesloten aan de collector en dan zit ons werk er ook op! Nu moet de loodgieter het systeem nog onder druk steken.
Tussendoor nog heel even tijd voor wat speelpleinplezier.
Weer een grote stap vooruit: de chape is gelegd! Op een paar foutjes na, mooi gelegd!
Zalig als je dit zo ziet! Nu nog de vloerverwarming opstarten.
SPOTJES!!! En direct was er sfeer :p. Ondertussen zijn alle spotjes geïnstalleerd inclusief 2 extra omdat ik verkeerd gemeten had en op een verkeerde plaats een opening gemaakt heb voor 2 spotjes...
Klein bezoek op de werf. Noah vond het goed, zwijgen is instemmen vind ik :p.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten