vrijdag 24 februari 2017

1 jaar later...

Al ruim 1 jaar zijn we intussen aan het verbouwen. Het lijkt voor ons intussen een eeuwigheid geleden dat we met onze verbouwing begonnen zijn en als we terugkijken naar de eerste blogberichten is heimwee het laatste dat in ons opkomt. Maar kom, we zijn intussen al een jaar verder en we hebben al heel veel werken achter de rug die we niet meer opnieuw moeten doen.

De voorbije maanden hebben we 6 en soms 7 dagen op 7 gewerkt. We hebben weken gehad van meer dan 60 uur naast onze fulltime job. Onze deadline stond op 14 februari, de dag waarop onze aannemer met de pleisterwerken ging beginnen. Net op tijd hebben we alles afgekregen maar het resultaat is (onze mening dan toch) fantastisch! We kunnen zeker Wannes Vandeginste van Art Walls bvba aanbevelen, top stielman!

Hieronder kan je een beetje volgen wat we allemaal in die periode hebben gedaan.
Midden december, zicht vanuit de keuken naar de eetkamer en zitruimte. Veel werk nog...
Sorry voor de wazige foto... Nokia is duidelijk gemaakt voor mensen met een serieuze zichtafwijking... :p Alle muren zijn voorzien van openingen om de cellullosevlokken (=krantenpapier; je kon zelfs nog hier en daar een Duits woord lezen)
Vlijtige mens aan het werk met luchtdichte tape. Het is ongelofelijk hoeveel geld daarin gekropen is. (Niet in mijn schoonvader zijn werk é, in die tape :p)
En ondertussen kregen onze gevels ook meer en meer vorm.
Dit was het zicht van achteraan op 24 december.
5 januari, nog een heeeeeel klein stukje!
Mijn nieuwjaarscadeautje, mmm... lekker! Intussen zijn er nog een handvol over... Ik moet toch van mijn suikerverslaving afgeraken :p
De laatste verstevigingen aan de valse plafond worden vastgeschroefd.
En dat gebeurt heel gestructureerd! Duidelijk iemand die al eens verbouwd heeft :p
Sfeerbeeld van de voorkant van ons huis.
Volgende werk: leidingspouw tegen de houtskelet schieten en opnieuw een laag OSB erover.
Nog 2 weken tijd om alle 170m² gyplat tegen de plafond en muren vast te schroeven. De tijd dringt maar we hebben gelukkig heel veel helpers die een handje komen helpen.
Valse plafonds steken is geen lachertje, zelfs niet met een speciale platenlift.
Moet er nog gyplat zijn...
Ondertussen heb ik ook nog onze ventilatie geplaatst. We hebben gekozen voor ventilatiesysteem C+ EVO van Renson. Minder buizen en voor een renovatie volgens mij het meest haalbare systeem.
En dan hingen alle platen tegen de plafond en muren. Laat die aannemer nu maar komen!
De schuine plafond werd met stucanet uitgerust. Op deze manier kunnen we de grillige vorm beter volgen en is het pleisterwerk nadien een stuk beter bestand tegen barsten.
Na enkele dagen hebben we al dit resultaat! We zijn ongelofelijk tevreden van onze aannemer!
Moeilijk muurtje tussen de zitruimte en de bureau maar een beetje creatief zijn met isolatie, kleefschuim, kleefgips en gyplat en dat komt wel in orde!
Doordat ik voor de rest niet kon verderwerken, heb ik intussen maar de regenwaterpomp geïnstalleerd, collectoren verdraaid en aangesloten en gezorgd voor warm water in onze nieuwe douche.
En dit is dan het eindresultaat van onze "plakker". Zicht naar de eetkamer en keuken toe.
Zicht naar de bureau en speelkamer. De rode muur is de "plakker" niet vergeten maar hier komt een ingemaakte kast voor.
Zicht vanuit de keuken naar de eetkamer en zitruimte. Fieuw, we zitten al zo ver!
Volgende week wordt de vloerisolatie geplaatst. Deze week wordt dus opruimen, opruimen en misschien ook nog eens opruimen. :p