maandag 19 december 2016

En we zijn weer terug online :p

Al 100 keer heb ik 's avonds geprobeerd om terug een blogbericht te typen maar de laatste weken is het gewoon te druk. Binnen ruim een maand komt onze "plakker" (grappig woord eigenlijk :p) en om die deadline te halen is het nodig dat we veel meer werken. Momenteel werken we meer dan een fulltime per week in ons huis en het gevolg is dat de goesting er niet meer was om nog hele artikels te typen.

Maar we forceren onszelf nog eventjes om toch wat foto's online te zetten zodat jullie ook terug mee zijn:

Leuke regenachtige dakwerken aan de dakkapel. De oversteken zijn eraf, nieuwe opstanden erop.
Echt esthetisch is de oplossing niet maar hopelijk wel degelijk. Dit is gelukkig niet zichtbaar van beneden.
Ons huis eind oktober (amai, ik moet echt wel vlugger een blogbericht typen, moesten het papieren foto's zijn, ze begonnen al te vergelen :p).

Begin november zijn we begonnen aan de valse plafond. Deze zorgt ervoor dat alle lelijke betonnen balken en stalen liggers niet meer zichtbaar zullen zijn.
Een levering isolatie. Nu nog mooi op een hoop, enkele dagen nadien besliste een storm hier anders over. De pak die het verste gevlogen was, lag 300m verder :p.
Midden november, onmetelijk aantal uren verder en toch al een half afgewerkte valse plafond.
En dan was het af! Allé, toch de valse plafond. De rest...
Een belangrijk weekje te laat geleverd maar hier zijn ze dan toch: de gevelstenen voor achteraan. Voor de echte geïnteresseerden, het is de Morvan van Vandersanden.
Waterdichting aan de ramen. Achter de houtvezelplaten zit een DPC-folie (met silicone) die nog eens afgeplakt is op het raam. 
We zijn 9 maanden later en dieje mens keert nog altijd met veel plezier terug. Schitterend é!
De eerste gevelstenen worden gemetst. Let vooral op onze zotte stelling met overkapping. Dit was wel stilte voor de storm...
De eerste steenlegging en direct een recup-gevelsteen van de oude muur. Die had de perfecte hoogte om mee te beginnen en zal nadien toch onder de buitenafwerking zitten.
Midden november en we hebben een eerste stukje metselwerk.
Even tussendoor genieten van de zonsopgang. Zalig...
De rolluikbakken versie 2.0. Eerst hadden we ze al in multiplex gemaakt maar dat bleek niet zo vormvast, Tweede versie is een gegalvaniseerde stalen plooiwerk.
En de eerste rolluikbak hangt vast. Nog 2 te gaan.
Volgens mij vader was dit "topoverleg" op verschillende niveaus.
's Avonds laat met werflicht op de stelling, dakondersteuning plaatsen... Er zijn leukere werkjes.
Veel bezoek, veel hulp, zalig.
En dan als een wervelwind, passeerden er plots 3 mannen om isolatie te kleven. Resultaat van 2 dagen werk.
Binnen zijn we begonnen met de leidingspouw.
Gepersonaliseerde cakejes voor tussendoor met dank aan mama en Janne.
En dan was daar weer die wervelwind en stond er op 1 dag een grondlaag crépi op. Maandag 1e laag, woensdag 2e laag, vrijdag kleurlaag. Veel rapper kan je niet werken denk ik.
Crépi en gevelsteen naast elkaar. Wij vinden het alleszins goed samenpassen :-).
En dit is dan het resultaat tot nu toe. Van de technieken heb ik nog geen foto's maar leidingen zijn nu eenmaal niet zo interessant om te fotograferen :p.

We proberen om vanaf nu terug regelmatig een berichtje te typen maar de deadlines blijven jammergenoeg vrij strak dus zal het weer zoeken worden naar een laatavondmomentje om iets online te zetten.