zondag 23 oktober 2016

Het gekende dipje kondigt zich aan!

Het heeft lang geduurd maar dan is daar toch eindelijk die klop. Onze teller nadert ondertussen de 1200 werkuren en ik waande mij al een oneindig vat vol energie maar jammergenoeg heeft de "plaag" mij te pakken gekregen. De kindjes en Ine zijn ondertussen al ziek geweest en gisteren en vandaag was het ook mijn beurt... Gelukkig voel ik mij na 2 dagen al terug een stuk beter en kunnen we er (hopelijk) morgen terug invliegen.

De voorbije weken waren voor ons heel erg druk. Sinds een 2'tal weken hebben we ons tempo nog een beetje opgedreven en daarmee komen we aan 3 avonden werken in de week en de volledige zaterdag. Meestal wordt dat ook nog gecombineerd met een verlofdag die omgezet wordt in een verbouwdag :-).

Ondertussen zitten alle ramen (met glas) erin, zit onze plafond dicht met dampscherm (intello plus van pro clima), zijn nagenoeg alle naden dichtgetaped, zijn onze oversteken aan ons dak verdwenen en zijn we begonnen aan de elektriciteit. Ik heb mijzelf meer dan 1 keer vervloekt omdat ik de blog niet bijhield maar de hoeveelheid werkuren zorgde voor zo'n grote vermoeidheid dat ik de energie niet vond om een artikel te posten.

Zie hieronder terug enkele "sfeerbeelden". Het lijkt nu wel al op een huis maar we hebben toch nog heel veel werk!

Nieuwe deadline sinds deze week: Onze man van de pleisterwerken komt eind december / 1e helft van januari... Wat zou een mens zijn zonder deadlines? Waarschijnlijk iets minder gestresseerd :p

Een zicht vanuit onze toekomstige eetkamer. Ik vind de zon supermooi op die bomen, zeker met die dreigende onweerswolken op de achtergrond. Jammergenoeg moet je nu wel nog enige moeite doen om het stort onderaan de foto even weg te denken :p
2e baan intello plus... Nee nee, ik ga geen reeks foto's posten met iedere keer een baantje meer :p
Ons huis op 3 oktober. Het bruine gedeelte is nieuw bijgebouwd (komt in donkere baksteen), het grijze stuk is het oorspronkelijk huis (wordt bekleed met crépi).
En dan was daar het glas... Wat een raar gevoel om je huis na 8 maand weer te kunnen afsluiten.
Mmm, dieje mens hebben we ook al meer dan 1 keer zien passeren :-).
Op aanraden van de architect hebben we nog DPC folies rondom rond het raam gestopt en achter de houtvezelplaten. Tussen de houtvezel en de DPC folie zit nog silicone. Een verschrikkelijk smerig werkje als je het achteraf moet doen... Volgende keer zullen we dat niet meer tegenkomen (neeeeee, er komt absoluut geen volgende keer!!!)
De dag erna was ook de garagepoort geïnstalleerd dus zaten we vanaf 8 oktober terug volledig dicht. Ik zal de aannemers dan nog proberen bij te vullen wat we zijn tot nu toe van allemaal heel tevreden (sommige facturen wel nog niet gekregen natuurlijk :p).
Voor de liefhebbers nog even een close-up van onze garagepoort. Nja, een standaard sectionaalpoort zeker?
Plafond volledig dicht en alle naden getapet.
Dit was een ferme technisch uitdaging. Of het ook perfect luchtdicht is, durf ik wel niet beweren maar beter dan dit krijg ik het echt niet!
Dampscherm afgeplakt tot op de poutrel. Door een stalen poutrel zal wel geen waterdamp gaan zeker? :p
De overgang naar de bakstenen muur gebeurt met Orcon-F luchtdichting. Een soort silicone waar je de folie kan tegenplakken.
Het zicht tot nu toe vanuit de bureau. Rechts komt de zitruimte en frontaal in beeld de eetkamer en keuken.
De dakoversteken aan de zijkanten en vooraan het huis zijn afgezaagd. Aan de voorkant hangt er nu al terug een zwarte zinken goot aan (sorry, nog geen foto's) en aan de zijkanten komt een zwart zinken profiel wat lijkt op zo'n dakrand van een plat dak. 

En dit is dan het zinken profiel. Het moet wel nog verder afgewerkt worden maar dat gebeurt pas eind volgende week...
We hebben toch weer een klein beetje tegenslag: Er komt nog wat gedruppel binnen op 2 plaatsen. Dit zou moeten opgelost zijn vanaf volgende week en zeker als de crépi eenmaal geplaatst is maar nu is het wel lastig omdat ik de isolatie nog niet kan laten inblazen...
Dit is echt een leuk werkje: waterleidingen leggen. Alles van toevoerleidingen is geplaatst en de eerste elektriciteitsbuizen liggen ook op hun plaats.
En last but not least: We zijn begonnen met het vals plafond in de bureau. Joehoew!
Onze vloerder (Is dit correct Nederlands? Als iemand een beter woord kent, laat maar weten!) is ook vastgelegd en ik denk dat we daarmee al onze aannemers gevonden hebben. Gelukkig want veel geld zal er toch niet meer overschieten om nog eentje te betalen :p.