maandag 11 juli 2016

Oef, we hebben onze leefruimte terug

Na ruim 5 maanden zwoegen zullen we zaterdag de laatste delen van onze houtskeletwanden rechtzetten. Het houtskelet is daarmee nog bijlange na niet af maar er staan al overal terug muren waar er muren moeten komen :-).

Met de hulp van heel veel helpers (en bevoorraders met koffie en versnaperingen) hebben we in 3-4 weken tijd ons houtskelet kunnen rechtzetten, verankeren, lijmen, nagelen, kortom we hebben alle mogelijke middelen gebruikt om ervoor te zorgen dat onze wanden niet gingen gaan vliegen.

De regen heeft ons meer dan 1 keer dwars gelegen en we hebben minstens evenveel keer gevloekt op vanalles en nog wat maar de voldoening is zo groot, iedere keer opnieuw als je op onze werf komt.

Kijk maar naar de foto's hieronder:

Hiermee zijn we gestart. Op 2uur stonden deze 2 wandjes recht. Ik rekende dus logischerwijs 1 volledige dag voor de rest...
Jammergenoeg was dit dus ijdele hoop! We hebben een hele namiddag bezig geweest met dit leuk stukje recht te zetten. 250kg zwaar, 4m hoog en enkel mijn broer om te komen helpen. Het klinkt onverantwoord en dat was het ook echt!
Ziet er indrukwekkend uit vind ik!
Gelukkig had ik de zaterdag erna weer wat meer volk en op 4uur tijd stonden de andere wanden recht...
En dan begon pas het grote werk. Hier nog een balk erop...
Daar nog een balk erop...
Gelukkig was daar opnieuw de professionele hulp en assisterende hand van mijn vader.
Doordat alles op voorhand gezaagd werd door de firma Eurabo, pasten ook die moeilijke balken er perfect tussen. Die hebben we zelf gezaagd volgens het autocad-plan.
Tussendoor kwam onze kleine man ook nog eens tonen hoe sterk hij is.
En als je dan denkt dat het goed vooruit gaat, moet de laptop plots updates installeren... Computers en ik, we worden nooit de beste vrienden!
Het laatste stukje tot dusver. Alle gevels zijn volledig afgewerkt behalve de achtergevel waar er nog ongeveer 1 dag werk aan is.

Hierna beginnen we met de dakconstructie en de oversteek van ons bestaande dak in te korten. Hopelijk gaat dat een beetje vlot zodat we snel onze dakwerker kunnen laten komen!

Vorige woensdag is de firma Elox uit Oudenaarde onze ramen en deuren komen opmeten en de firma Ferram uit Vichte dezelfde dag ook onze garagepoort. Nu nog 8 weken geduld (+ bouwverlof) en dan zit alles weer echt helemaal dicht bij ons.