vrijdag 8 april 2016

We hebben nu toch al iets é (toch volgens Ine), een BETONPLAAT!

Volgens Ine hebben we nu toch al iets. Ge moet toch al 2,5 maand bezig zijn om dan te moeten horen dat we nu met die betonplaat toch al iets hebben :p.

Bij deze dus: Het eerste deel van onze betonplaat is gegoten. Vanavond 16u30 stonden schoonbroer Tijs en mijn schoonvader klaar om een mixer beton vlak te trekken, te trillen en te effenen tot een mooie betonplaat. Een uur later was de mixer leeg en de bekisting vol. We hadden net geen kruiwagen over dus even weer geluk gehad met onze berekening van het volume!

De laatste keer dat we onze wapeningsnetten konden zien, byebye netjes!

Een uurtje later was dit het resultaat! Een blinkend en vlak betonplaatje.

Omdat het zo mooi is, nog een zicht van in de tuin.

Even bewijzen dat ik ook meegeholpen heb. Nog vlug wat extra wapeningsstaven in de betonplaat duwen op de plaats waar nog een betonnen muurtje moet gegoten worden.

In onze plaat hebben we ook een extra verzinkte plaat gestopt. Dit dient als extra waterkering omdat onze living een stukje lager ligt dan het maaiveld.

Tegen morgenvroeg is de plaat droog genoeg om erop verder te werken. Volgende stap is alles klaarmaken voor het gieten van het 2e deel van de betonplaat. Nu was het maar 1 betonmixer (=7,25m³) maar de volgende keer moeten er 4 mixers in (±32m³).