vrijdag 22 januari 2016

Net sinterklaas

Begin deze week heb ik een bestelling geplaatst op amazon. Een slijpschijf met blad, werkhandschoenen, beitelset,...

Vandaag komt de eerste levering toe en het is net als bij sinterklaas. Je merkt pas hoe bezeten je bent van bouw als je al gelukkig wordt wanneer je een blad van een slijpschijf geleverd krijgt.

Om in de aankopen te blijven: deze namiddag heb ik nog een afspraak via 2dehands.be om een stofzuiger te kopen. Zo'n flink uit de kluiten gewassen stof- en waterzuiger. Vorige keer had ik die van mijn schoonouders gebruikt (waarvoor dank) maar je kan natuurlijk niet alles blijven gebruiken van hen en zo'n toestel ziet wel af tijdens een verbouwing.

Gisteren hadden we ook een afspraak met onze aannemer voor de ramen en deuren. Hij had enkele weken terug nog een voorstel gedaan om onze screens te vervangen door zonnewerend glas. Zijn reden was dat als natte screens opgerold worden, die zouden beschimmelen. Dat is waar maar daar hebben we natuurlijk iets op gevonden. We gaan kijken om een weerstation aan te kopen en te koppelen aan onze screens. Hierdoor zal bij teveel wind of regen de screens automatisch omhoog gaan. Daarnaast kan zo'n ding ook meten hoe warm het binnen is en de stand van de screens aanpassen aan de binnentemperatuur en lichtintensiteit. Ik kan wel geloven dat je problemen met schimmel kan krijgen als je hier niet in investeert. De kostprijs hiervoor is ook vrij hoog (lees: €700-800) maar je screens blijven langer mooi, je bespaart energie want je screens regelen je binnentemperatuur en de screendoeken gaan veel langer mee.De ramen die we gekozen hebben zijn van het merk Reynaers en type CS77HI en CP130. Voor de meeste mensen is dit Chinees maar die getallen staan voor mooie, strakke en goed isolerende profielen.

Reynaers raamprofiel CS77 HI
CS77HI - Reynaers - gewone ramen en deuren

Reynaers raamprofiel schuifraam CP130
CP130 - Reynaers - schuiframen


Veel tekst voor de bespreking van 1 avond, wat gaat dat geven als we dan begonnen zijn... Waarschijnlijk te moe om nog maar 1 regel tekst te typen :-).

Tot de volgende.