woensdag 3 februari 2016

Afbreken die handel!

De eerste 3 dagen zijn achter de rug, oef... voor iemand die als job geen fysiek werk moet doen, is zoiets echt wennen. De laatste 3 dagen zijn we om 8u begonnen en pas gestopt rond 19u-19u30.

We zijn begonnen met de afbraak van de oude gevelsteen aan de achterkant. Deze moet er nagenoeg helemaal af om de poutrellen te kunnen plaatsen (hiermee zullen we zaterdag starten).

Start afbraak gevelsteen. Byebye lelijke achtergevel.
Gevelsteen volledig afgebroken onder de oversteek. Dank je wel schoonbroer!
Die zou je toch niet willen tegenkomen in het donker... :p
Die schoren zijn er trouwens enkel maar voor de zekerheid. Toen we de gevelsteen boven de achterdeur aan het afbreken waren, zagen we dat de betonplaat hier gedeeltelijk onderbroken was. Heel even schrikken maar gelukkig lopen de wapeningsstaven van in de betonplaat wel nog door dus eigenlijk is er geen probleem voor de stabiliteit maar ja, toch maar even voor de zekerheid wat extra ondersteuning gezet.

Ondertussen is de gevelsteen aan de dakkapel ook afgebroken en terug afgeschermd voor de regen.

Dakkapel ontmanteld en ingepakt. In je eentje een folie bevestigen als het waait is verdikke niet gemakkelijk.
Er staat sinds vanmiddag ook een mooie container te pronken op onze oprit. Nu nog bijna leeg, hopelijk zo vlug mogelijk helemaal gevuld.

Containertje 10m³ = gevelstenen achtergevel + tegels gelijkvloers + heel veel uren werk!!!
Ons klein projectleidertje kwam ook op bezoek. Janne was niet echt verbaasd dat het schuifraam weg was en de gevelsteen afgebroken maar veel meer dat het tapijt en het tv-meubel weg waren. Een verbouwing door de ogen van een kind is bij momenten echt hilarisch.


Papa's "keppe"