donderdag 18 februari 2016

Wauw, wat een plaats!

Alweer eventjes geleden dat we iets gepost hebben en toch is er weer veel veranderd. Gelukkig nu eventjes niet door mezelf maar door onze grondwerker. Die is dinsdagnamiddag langsgeweest om onze struiken langs de linkerkant uit te trekken en weg te voeren. Waar eerst een doorgangetje was van net geen 3m, ligt nu een boulevard van 6m, wauw!

Onze linkerkant voor we begonnen (fotootje van Google Streetview)

Onze linkerkant nadat onze grondwerker was gepasseerd. Joehoew, zalig veel plaats!

Onze linkerkant vanuit de tuin gezien. Jammergenoeg zie je nu wel de oude mazouttank maar die laten we wel nog verwijderen bij tijd en stond.

En dit zijn de struiken of toch wat er van over blijft :-).
Vorige zaterdag hebben we zelf ook nog verder gedaan (we= Stijn, ik en opa besjes alla mijn schoonvader Tony). De betonnen balk boven het oude raam van de leefruimte is afgebroken, de funderingen van de kolommen zijn gegraven en er is stelling geplaatst om de poutrellen (stalen liggers) op te leggen. Vrijdagmiddag komen ze deze leveren dus ik ben wel eens benieuwd of mijn berekening en opmeting klopt, fingers crossed zou ik zeggen!

Vandaag heb ik verdergedaan aan het afbreken van de betonnen balk zodat deze mooi netjes gelijk afgedaan is met de betonplaat van de eerste verdieping en we dus onze stalen liggers mooi tot tegen de betonplaat kunnen plaatsen.

Morgen gaan we waarschijnlijk de laatste steunmuur afbreken en nakijken hoe hoog we de poutrellen kunnen plaatsen.

De rechter achterkant van ons huis. De stelling staat nu overal tussen om de stalen liggers tijdelijk op te leggen.

Tony heeft ondertussen nog een raam van de living uitgebroken en het muurtje eronder ook afgekapt. Ik heb mij intussen bezig gehouden met het wegschieten van de betonnen platen aan de garage vooraan en de tegels aan de voordeur.

De fundering aan de oude keukendeur. Hier komt een betonnen kolom waarop een stalen ligger zal rusten voor het plat dak van onze uitbouw. De oorspronkelijke fundering is nog in goeie staat en is voldoende dik om de nieuwe kolom te dragen, een meevaller dus!
De andere kant is nu nog een groot gat, 1,1m diep waar dan de fundering in zal komen voor de stalen kolom. Er staat nu nog grondwater in maar dat pompen we er wel uit vooraleer we beginnen. Het grondwater zit dieper dan 80cm onder het maaiveld dus we zullen het normaalgezien bij de grondwerken niet meer mogen tegenkomen.

Deze oude maar degelijke vriend staat hier ook nog. Als je iemand kent die een mazouttank zou willen hebben (er zit nog beetje mazout in), laat maar weten. Hij kan via de nieuwe boulevard tot achteraan geraken om hem te komen ophalen.

Zoals gezegd is de mazouttank gratis beschikbaar voor mensen die hem kunnen gebruiken. Laat gewoon iets weten via mail of via het contactformulier en dan zien we wel verder. Hij moet nog niet direct weg maar het zou wel leuk zijn voor ons als we er niet meer moeten op kijken. Er zit een groene dop op dus hij is gekeurd (voor de echte geïnteresseerden).

Als laatste wil ik nog even heel erg bedankt zeggen aan ons cateringbedrijf oma moeke voor de regelmatige bevoorrading en terbeschikkingstelling van soep (iedere dag andere, dat wordt een uitdaging vind ik) en een warme keuken en ook aan oma bib voor de lekkere e-clairs.

Voila en nu in bed want morgen komt Stijn terug werken en dat wil meestal zeggen dat de dag nog net iets vermoeiender is.