zondag 7 februari 2016

Je gaat dat toch niet doen zeker...

De afgelopen dagen hebben we nagenoeg alles afgebroken wat moest afgebroken worden. Dagen van 11uur werk en bijgevolg 's avonds in slaap vallen in de zetel en 's morgens opstaan en ieder spiertje in je lichaam voelen. Voor iemand die normaalgezien bureauwerk doet, is dit een HELE grote lichamelijke aanpassing.

Nuja, we gaan niet klagen en gewoon vooruitzien naar wat moet komen.

Donderdag 4 februari 2016


Zoals al gezegd, hebben we de voorbije dagen heel wat afgebroken. Donderdag was het de eerste dag dat ik alleen bezig was. Het regende en waaide heel hard en er moest nog genoeg binnen gebeuren dus heb ik het mezelf maar een beetje makkelijk genomen die dag. Tegen het einde van de dag waren alle binnendeuren uitgebroken, de elektrische kringen waren omgelegd zodat er telkens maar 1 stopcontact meer aangesloten was en de rest gewoon uit de muur was genomen, het toilet was uitgebroken en veilig gestockeerd, de plinten waren afgekapt, de radiatorleidingen waren afgekoppeld,... Allemaal kleine werkjes die ook wel nog eens moesten gebeuren en die je makkelijk alleen kan.

Alle rolluikkasten en binnendeuren in de keuken zijn weg

Ook in de living zijn de binnenkasten verdwenen. De rolluiken kon ik niet alleen uithalen en zorgen ook nog dat het niet door ons lek raam naar binnen regent.

Het toilet tijdens de afbraak. We hebben zoveel moeite gedaan om er iets moois van te maken en 2 jaar erna breken we het dan terug af, beetje nutteloze energie dus!

Toilet weg en stinken dat die riolering deed!!!

Nog enkele grappige ontdekkingen in huis:

* We hebben een echte ROMEINSE RONDBOOG in huis. Hij stamt uit 1966 na Christus en toont duidelijk invloeden van de jaren 60.

Prachtige rondboog die binnen enkele dagen zal afgekapt worden :p.

* 2e ontdekking is dat een vloer niet plat hoeft te zijn. Superhandig als het water van je ganse huis naar 1 plaats loopt. Dan moet je enkel daar maar het water opdeppen en klaar!

We hebben een rivier in huis...

Vrijdag 5 februari 2016

Vrijdag terug hulp gekregen van mijn lieftallige schoonbroer (waarvoor opnieuw heel veel dank). Het weer was ietsje beter dus moest er terug buiten gewerkt worden. De gevelsteen achteraan en de gevelsteen op de rechtergevel moesten er bijna helemaal af.

De hele voormiddag zijn we bezig geweest met afkappen totdat plots het keukenraam in elkaar zakte. Nuja, dat moest er toch uit maar we hadden gehoopt dat het er nog even langer wilde in blijven.

En daar ging ook ons keukenraam!

In de namiddag kwamen ook tante Hanne en nonkel Baard met mijn liefste petekindje Josse eens kijken en ze zagen dat het goed was maar vooral nog heel veel werk :p.


Zaterdag 6 februari 2016

Onze eerste dag waarop ook een aannemer kwam werken, joehoew. Stijn begint normaalgezien al om 7u dus ik moest er natuurlijk ook zo vroeg uit... Vandaag kwam ook mijn vader helpen (joehoew in het kwadraat, 2x hulp dus).

We hebben alle vloeren van de garage, de berging en het grootste deel van de vroegere keuken uitgebroken.

Vake aan het werk, zo zien we hem graag zu :p

Het resultaat van ons werk: enkel nog zavel in de garage. Die put in het midden is een oude smeerput. Volgende week zal ik die inslijpen zodat hij onder de betonplaat kan gestoken worden.

De berging. We hadden bijna de hark genomen om het wat proper te leggen :p

Ik heb ondertussen de gevelsteen verder afgebroken en geholpen bij Stijn om de schoren te plaatsen. Stijn heeft de rest van de dag nodig gehad om een opening te maken voor het nieuwe schuifraam en plaats te maken voor de stalen liggers die in de loop van de komende weken zullen geplaatst worden.

De gevelsteen moet eraan geloven. 1 steentje ervan tussen halen en de rest kwam bijna gelijk mee los. 

Die oude betonkolom was verdikke harde "paté" (zoals ze dat bij ons zeggen). Op het einde van de dag hadden we toch nog een halve meter te gaan.

De nieuwe opening voor het schuifraam. Het kleine muurtje tussen de schoren moet ook nog weg maar zal nu nog even dienst doen als extra steun.

Toen kon hij nog lachen, op het einde van de dag ging alles een stuk moeizamer :p

Eerste container vol en er wordt direct een 2e geleverd. Tegen het einde van de dag zat de nieuwe container ook al voor een derde vol.

Zondag is een rustdag geworden. Even met de kindjes en Ine bezig zijn, doet enorm veel deugd!

Oja, in de namiddag kregen we ook bezoek van onze buren. Toen ik onze buurman vertelde dat ik die dikke betonnen kolom ging vervangen door een stalen kolom van 10x10cm begon die een hele repliek dat zo'n stevig exemplaar beter was en "ge gaat dat toch niet doen zeker" , "oei oei oei, zijt voorzichtig é",... Grappig eigenlijk en wel mooi die bezorgdheid :-).